aA
Niujorko nekilnojamojo turto magnato įpėdinis Robert Durst (Robertas Derstas) neperžengė savigynos ribų, 2001 metų rugsėjį nušaudamas savo kaimyną, sukapodamas palaikus į gabalus ir išmesdamas juos į jūrą, pirmadienį teisme pareiškė milijonieriaus advokatai.
Peilis
Peilis
Prokuratūros atstovai savo ruožtu pareiškė, kad R. Durstas nužudė 71 metų Morrisą Blacką (Morisą Bleką) ir, siekdamas užtušuoti nusikaltimo pėdsakus, šaltakraujiškai sukapojo lavoną į gabalus, netyčia sugadindamas savo buto grindų dangą.

Liguistas ir silpnas 60 metų milijonierius sausakimšoje teismo salėje atmetė visus kaltinimus. "Pareiškiu esąs nekaltas. Tai buvo savigyna, tai buvo nelaimingas atsitikimas", - Galvestono mieste jis pasakė per pirmą teismo posėdį.

Jeigu būtų pripažintas kaltu, R. Durstui grėstų iki 99 metų kalėjimo. Jis yra velionio nekilnojamojo turto magnato Saymouro Dursto (Seimuro Dersto), kurio kompanijai priklauso daug dangoraižių Manhetene ir kuri dalyvavo Niujorke rekonstruojant garsiąją "Times" aikštę, sūnus.

R. Durstas yra kaltinamas tuo, jog 2001 metų rugsėjo 28 dieną nušovė savo kaimyną, sukapojo jo lavoną į gabalus ir sudėjęs juos į šiukšlių maišus išmetė į sąsiaurį, skiriantį Meksikos įlankoje esančią Galvestono salą nuo žemyninės JAV dalies. Velionio palaikus, išskyrus galvą, kuri nerasta iki šiol, vėliau surado su tėvu žvejojęs 13 metų berniukas. Prokuratūros teigimu, policijos pareigūnai šiukšlių maišuose rado kasos čekius ir R. Durstui adresuotą laikraštį. Milijonierius buvo suimtas 2001 metų spalio 9 dieną.

Kaltinamojo advokatai tvirtina, kad velionis garsėjo kaip emocionalus ir į smurtą linkęs žmogus. Išvydęs vyriškį savo bute, jų klientas liepęs jam išeiti, o pamatęs, kad nekviestas svečias laiko jo pistoletą, pabandęs jį atimti ir šis netyčia iššovęs, aiškina R. Dursto advokatai.

Tiesa, paties R. Dursto reputacija irgi nėra švari: prieš 20 metų jis buvo įtariamas dėl savo žmonos Kathy (Ketės) dingimo, o neseniai spauda jį susiejo su smurtine jo draugės Susan Berman, kuri buvo šaltakraujiškai sušaudyta per 2000-ųjų Kalėdas Los Andžele, mirtimi.

Siekdamas pabėgti nuo žiniasklaidos šurmulio, milijonierius 2001 metais atvyko į Galvestoną, esantį už 80 kilometrų į pietryčius nuo Hiūstono. Apsimetęs nebylia moterimi, jis išsinuomojo butą ir gyveno jame, kol bare prisidegdamas cigaretę sudegino savo peruką.

Advokatų tvirtinimu, išvydęs, kad kaimynas negyvas, R. Durstas supanikavo, o po dviejų dienų, negalėdamas vienas pats išnešti lavono iš savo buto, supjaustė jį į gabalus ir išmetė į vandenį.

"Ar tai keista, ar tai absurdiška? Taip, bet viskas yra paaiškinama", - sakė vienas iš advokatų Mike'as Ramsey (Maikas Ramsis), pavadindamas žmogžudystę "teisėtu nužudymu". Kaltinamasis, pasak jo, serga švelnia autizmo forma, paaiškinančia jo keistą elgesį.

Po arešto R. Durstas buvo paleistas už 300 tūkst. dolerių užstatą ir pabėgo į Pensilvaniją, kur buvo suimtas 2001 metų lapkričio 30 dieną už sumuštinio ir vaistinėlės vagystę, nors piniginėje turėjo 523 dolerius, o automobilyje - beveik 40 tūkst. dolerių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.