aA
Izraelio armijoje daugėja Čečėnijos kampanijos snaiperių veteranų, praneša šalies laikraštis "Ha'aretz". Izraelio vadovybė labai patenkinta Rusijos veteranais, nes "daugelis imigrantų kur kas geriau apmokyti, negu Izraelio snaiperiai. Izraelio armijoje snaiperiai specialų kursą išeina per penkias savaites, o Rusijoje snaiperiai rengiami ištisus metus", - pažymi laikraštis.
Snaiperiai prie čečėnų užgrobto teatro
© EPA-ELTA
Šauliai suburti į vadinamąją imigracinę brigadą. "Šios brigados snaiperiai savo noru atėjo tarnauti į Izraelio armiją, kad galėtų pritaikyti įgūdžius, įgytus per kovos veiksmus Čečėnijoje", - rašoma laikraštyje.

Ypač akcentuojama, kad Čečėnijos karo veteranai kantresni už savo kolegas izraeliečius, o kantrybė - viena svarbiausių šios profesijos žmonių savybių.

Dar praėjusį pavasarį Izraelio vyriausybė ėmė svarstyti galimybę panaudoti iš buvusios SSRS repatrijavusių karininkų potencialą valstybei ginti, pranešė "rusiškojo bataliono" kūrimo iniciatorius, buvęs Rusijos karininkas desantininkas Romanas Ratneris, 1992 metais repatrijavęs į Izraelį.

378 buvę sovietiniai karininkai išreiškė norą padėti Izraelio armijai "išsiaiškinti" su palestiniečiais ir "padaryti galą intifadai", rašo "Ha'aretz". Apie 80 proc. jų yra maždaug 40 metų amžiaus. Šie savanoriai - snaiperiai, kinologai, medikai, specialiosios paskirties pajėgų kariai ir desantininkai vadinami "Gdud Alia" - imigrantų batalionu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.