aA
Valdantieji socialdemokratai kaip bandymą skaldyti dabartinę valdančiąją daugumą Seime įvertino opozicinių liberalcentristų pareiškimus, jog būsimame Seime savo galimais partneriais jie mato ne tik konservatorius, bet ir valdančiąją Naująją sąjungą (socialliberalus).
Irena Šiaulienė
Irena Šiaulienė
© ELTA
"Mėginimus diskredituoti arba skaldyti valdančiąją daugumą rodo liberalcentristų tarybos posėdis, kai buvo prognozuojamos kitos rinkimų koalicijos", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

Ji komentavo Liberalcentristų lyderio Vilniaus mero Artūro Zuoko pareiškimą, jog būsimame Seime liberalcentristai gali sudaryti valdančiąją daugumą ne tik su konservatoriais, bet ir socialliberalais.

"Matyt, liberalcentristai nesijaučia pakankamai stiprūs susivieniję, matyt, tas jungimosi procesas nėra pakankamai sklandus, jog reikia ieškoti politinės paramos kitose partijose ir net valdančiojoje daugumoje. Tai rodo, jog jie vieni nebus pajėgūs laimėti rinkimų", - pažymėjo I.Šiaulienė.

Liberalų ir centro sąjunga įkurta šių metų gegužės 31 dieną, susivienijus liberalams, centristams ir moderniesiems krikščionims demokratams.

Socialliberalų lyderis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas kitoje spaudos konferencijoje teigė nemanąs, jog tokiais liberacentristų pareiškimais siekiama skaldyti valdančiąją daugumą.

"Tikrai to nėra. Liberalcentristai yra suinteresuoti, jog ši koalicija užbaigtų savo darbą. Aš įsitikinęs, jog liberalcentristai suinteresuoti išlaikyti politinį stabilumą", - teigė jis. "Šiandien mes tikrai norime išlikti partneriais tos koalicijos, kurioje mes esame", - pažymėjo A.Paulauskas.

NS lyderio nuomone, socialliberalai ir socialdemokratai turėtų kartu eiti ir į Seimo rinkimus bei pateikti rinkėjams ataskaitą už jų valdymo laiką.

Teigdamas, jog yra per anksti kalbėti apie blokus po būsimųjų rinkimų, A.Paulauskas koaliciją su liberalcentristais įvertino kaip "galimybę". "Liberalcentristai mums tikrai yra priimtina partija. Mūsų ideologijos yra pakankamai panašios. Mes tai vertintume kaip galimybę", - sakė jis.

NS lyderio nuomone, socialliberalai yra patrauklūs tiek kairėje, tiek dešinėje esančioms partijoms, nes užima centristinę poziciją.

Šiuo metu opozicijoje Seime kartu su liberalcentristais esantys konservatoriai taip pat neatmeta galimybės po rinkimų sudaryti trijų partijų valdančiąją daugumą.

"Mūsų ambicijos yra tokios, jog turėtų užtekti daugumai mūsų dviejų. Jeigu neužteks, teks ieškoti trečio. Aš tokios galimybės neatmetu", - BNS sakė konservatyvios Tėvynės sąjungos pirmininkas ir jos frakcijos Seime seniūnas Andrius Kubilius.

"Viskas priklausys nuo pačių socialliberalų. Jie, mano įsitikinimu, vis dar ieško savo vietos", - pridūrė jis. Kiti Seimo rinkimai numatyti 2004 metų rudenį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.