aA
Didžiulis gaisras sostinės Vilkpėdės gatvėje esančiame sandėlyje pirmadienį lokalizuotas per gerą valandą, tačiau ugniagesiai AB "Vilniaus grūdai" teritorijoje dirbo dar kelias valandas. Ugniagesiai į incidento vietą buvo iškviesti 14.25 val., o 15.32 val. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Operacijų valdymo centrui buvo pranešta, kad gaisro plitimas lokalizuotas.
Gaisras bendrovės Vilniaus grūdai sandėlyje
Gaisras bendrovės Vilniaus grūdai sandėlyje
© ELTA
Gelbėtojai evakavo gretimuose pastatuose dirbusius žmones. Gaisro metu niekas nenukentėjo.

Ugniagesių duomenimis, degė išnuomotas 80 metrų ilgio ir 20 metrų pločio sandėlis, kuriame buvo laikomi dviračiai ir plastmasės gaminiai. Iki pirmadienio vakaro taip ir nepaaiškėjo, kokios bendrovės turtas popietę supleškėjo išnuomotame sandėlyje AB "Vilniaus grūdai" teritorijoje.

Gaisras bendrovės Vilniaus grūdai sandėlyje
© ELTA

"Turime per 40 nuomininkų, tik sutikrinus visą dokumentaciją bus galima oficialiai pranešti, kas nuomojo sudegusį sandėlį", sakė Eltai AB "Vilniaus grūdai" atstovė. Tuo tarpu naujienų agentūra BNS skelbia, kad sandėlį įmonė buvo išnuomojusi sporto prekėmis prekiaujančiai bendrovei "Egminda".

Ugnis buvo išplitusi maždaug 1000 kv. metrų plote. Kadangi plastmasė yra labai degi, iš gaisro židinio kilo dideli liepsnos liežuviai, oro uosto kryptimi driekėsi tiršti dūmai. Praėjus trims valandoms nuo gaisro pradžios, sandėlis dar nebuvo užgesintas.

Gaisras bendrovės "Vilniaus grūdai" sandėlyje
"VP Draudimas" nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Operacijų valdymo centro duomenimis, gaisravietėje dirbo 8 ugniagesių ekipažai su autocisternomis, žarnų automobilis, vandeniui pumpuoti nuo hidranto buvo nutiestos 4 magistralinės linijos, naudoti 6 švirkštai.

AB "Vilniaus grūdai" atstovai informavo ketiną bendrovės teritorijoje budėti per naktį. Gaisro priežastis ir padaryti nuostoliai kol kas nežinomi.

Anksčiau ruginius miltus gaminusi bendrovė "Vilniaus grūdai" šiuo metu savo tiesioginės veiklos nevykdo, verčiasi iš nekilnojamojo turto nuomos.

Gaisras Vilniaus grūdų sandėlyje

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.