aA
Nepaisant Lietuvos krikščionių demokratų lyderių nepasitenkinimo, šeštadienį vyksiančioje konferencijoje Tėvynės sąjunga ketina įkurti Krikščioniškųjų demokratų frakciją.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© ELTA
Pirmadienį spaudos konferencijoje Tėvynės sąjungos pirmininkas, Seimo narys Andrius Kubilius sakė, kad tai yra "nuoseklaus žygio stiprinant krikščioniškąsias idėjas etapas". Jo nuomone, šios idėjos turės dominuoti Lietuvos dešiniajame politiniame sparne.

Pasak A. Kubiliaus, frakcijos steigimas yra svarbus dalykas, nepaisant to, kad Lietuvos krikščionių demokratų lyderiai "ganėtinai suirzę žiūri į tai". Tėvynės sąjungos pirmininko nuomone, idėjos ir vertybės negali būti monopolizuotos.

Tėvynės sąjunga sprendimą įsteigti Krikščioniškųjų demokratų frakciją yra priėmusi pavasarį vykusiame suvažiavime. Šiai frakcijai vadovaus Seimo narė Irena Degutienė.

Rugsėjo 16 d. Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas, Seimo narys Kazys Bobelis sakė esąs labai nusivylęs ir sukrėstas konservatorių partijos, kuri, anot jo, siekia suskaldyti krikščionis demokratus - vieną iš žinomiausių tradicinių istorinių partijų, elgesio.

K. Bobelis yra pasipiktinęs tuo, kad Tėvynės sąjunga siekia prie savo partijos įkurti Lietuvos krikščionių demokratų frakciją. Jo nuomone, toks elgesys liudija apie politinės kultūros ir etikos stoką, nepagarbą kitai politinei ideologinei partijai.

K. Bobelis yra apkaltinęs Tėvynės sąjungą griaunant Lietuvos politinių partijų struktūrą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.