aA
Lietuvos žaliųjų judėjimo ir Pilaitės bendruomenės atstovai sostinės Savivaldybės aikštėje pirmadienį surengė piketą, kuriame reiškė protestą prieš miesto žaliųjų plotų naikinimą. Į piketą susirinko apie dvi dešimtis protestuotojų, kai kurie - su mažamečiais vaikais.
Į piketą protestuotojai atsivedė ir mažamečius vaikus
Į piketą protestuotojai atsivedė ir mažamečius vaikus
© ELTA
Piketuotojai reiškė pasipiktinimą tuo, kad Savivaldybė neatsisako planų iškirsti Pilaitės mišką ir ten įrengti golfo laukus, nors, apklausų duomenimis, tokiam projektui pritaria tik 4 proc. Pilaitės gyventojų (92 proc. gyventojų pasisako už miško parką).

Anot piketuotojų, reali grėsmė yra iškilusi ir Viršuliškių gyventojų sveikatai. Mat Savivaldybė planuoja iškirsti keliolika hektarų natūralaus miško masyvo prie Narbuto gatvės ir Laisvės prospekto kryžkelės. Nuo to padidėtų Tujų gatvės gyventojų girdimas triukšmas ir oro tarša.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija į sankcionuotą piketą niekaip nereagavo. Piketuotojai Savivaldybei nunešė peticiją, kurioje reikalaujama Pilaitės bei Viršuliškių miškus paskelbti miško parko teritorijomis.

Peticijoje taip pat prašoma suvienodinti nuomos mokesčius municipalinių namų gyventojams. Pilaitės bendruomenės atstovų teigimu, daliai municipalinių butų nuomininkų primestos nepalankios nuomos sąlygos ir šeimoms paliekamas tik toks pasirinkimas: arba alkani vaikai, arba didėjančios skolos nuomotojui.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.