aA
Indijos teismas trylikai asmenų už tai, kad jie sudegino gyvą australų misionierių ir du jo sūnus, reikalaus skirti mirties bausmes, sekmadienį pareiškė teismo atstovas.
Teismas
Grahamas Staines (Grehamas Steinas) ir jo sūnūs, 10 metų Philipas (Filipas) bei 8 metų Timothy (Timotis), buvo gyvi padegti, kai miegojo visureigiame automobilyje Rytų Indijos Orisos valstijoje per išpuolių prieš krikščionių mažumą bangą daugiau kaip prieš ketverius metus.

Rytų Indijos apygardos teismas bausmes 13 vyrų paskelbs pirmadienį. Praėjusią savaitę teismas pripažino juos kaltus dėl riaušių, padegimo ir žmogžudystės. Už pastarąjį nusikaltimą jį įvykdę asmenys kartais baudžiami mirties bausme, tačiau dažniausiai jiems skiriamas įkalinimas iki gyvos galvos.

Paklaustas, ar reikalaus mirties bausmės, ar įkalinimo iki gyvos galvos, Centrinio tyrimų biuro tarybos narys agentūrai Reuters pareiškė: "Reikalausime aukštesnės bausmės".

Išpuoliui vadovavo vienas iš suimtųjų Dara Singhas. Anot krikščionių aktyvistų, jis buvo susijęs su induistų grupe, turėjusia ryšių su Indijos vadovaujančia induistų nacionalistų partija "Bharatiya Janata". Partija ryšius neigia.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.