aA
Neramumais garsėjančioje Faludžoje keli šimtai Jungtinių Valstijų karių ir transporto priemonių atkirto du pagrindinius kelius, jungiančius šį miestą su Bagdadu, šeštadienį pranešė liudininkai. Pasak naujienų agentūros AFP korespondento, buvo užtvertas tiek pagrindinis greitkelis, kuris Faludžą jungia su sostine, esančia už 50 kilometrų į vakarus, tiek senasis kelias.
JAV kariai Irake
JAV kariai Irake
© EPA-ELTA
Vienas liudininkų pridūrė, kad išvažiavimo ir įvažiavimo į Faludžą punktus JAV pajėgos blokavo šeštadienį, maždaug apie 9 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku, o į miestą vykusių automobilių kolonos nusidriekė "ištisus kilometrus".

JAV kariai Faludžoje nuolat puldinėjami. Šis miestas įeina į vadinamąją musulmonų sunitų teritoriją, kur smarkiai remiamas nuverstasis prezidentas Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) - tai skaudžiai atsiliepia okupacinėms JAV pajėgoms.

Prieš savaitę JAV armija išplatino atsiprašymą dėl devynių Irako saugumo pareigūnų žūties Faludžoje. Į pagalbinėse infrastruktūros apsaugos tarnybose dirbusius vyrus JAV kariai atidengė ugnį tuo metu, kai šie dviem mašinomis vijosi automobilį BMW, iš kurio buvo apšaudyta Faludžos centre esanti gubernatoriaus būstinė.

Sekmadienį Faludžoje amerikiečių karių vilkstinei pervažiavus ant kelio gulėjusį sprogmenį, vienas JAV karys žuvo, dar trys buvo sužeisti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.