aA
Žodis "pelė" dabar daugeliui pirmiausiai asocijuojasi su kompiuterio pele, o ne pilku graužiku. Panašiai gali atsitikti ir su žodžiu "katė" ("Kat"), teigia "DigitalConvergence.com".
"Kat" – tai prie kompiuterio prijungiamas įrenginys, veikiantis kaip tarpinė grandis tarp bet kokios prekės, turinčios brūkšninį kodą ("bar code") ir interneto. Nuskanavus prekės kodą galima patekti į tos prekės interneto svetainę, užsisakyti ją arba tik atsarginę detalę internetu.

Kai šie prietaisai pasidarys bevieliai, pritaikymo galimybės išsiplės dar labiau.

Vienas didžiausių parduotuvių tinklų, "The Simon Property Group", jau dabar ruošiasi ateičiai ir bando naują gaminį "FastFrog" - bevielį skenerį, skirtą jaunimui. Jaunimas dažnai lankosi parduotuvėse, tačiau retai perka. "FastFrog" nuskanavus prekių brūkšninius kodus, galima norimų prekių sąrašą išsiųsti elektroniniu paštu ar internetu perduoti savo tėvams bei giminėms.

Pagrindinė kova tarp naujų standartų dar priešaky. "DigitalConvergence" planuoja įsitvirtinti nemokamai dalindama "Kat" prietaisus, tačiau imdama mokestį iš firmų už jų brūkšninių kodų registravimą.

"Digimarc" ir "GoCode" kuria savo kodavimo schemas ir tikisi iškovoti pagrindinio standarto pozicijas. Kova bus sunki, kadangi nugalėti gali tik vienas standartas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.