aA
Buvusio Bosnijos ir Hercegovinos prezidento Alijos Izetbegovičiaus būklė yra kritiška, penktadienį pranešė naujienų agentūra "Tanjug", remdamasi ligoninės gydytojais.
A.Izetbegovičius į ligoninę buvo atvežtas praėjusią savaitę, kai, būdamas namuose, netikėtai prarado sąmonę ir griūdamas susilaužė keletą šonkaulių ir raktikaulį. Pastarosiomis dienomis paciento būklė pablogėjo. Gydytojai norėtų jį operuoti, bet būgštauja, kad dėl prastos bendros savijautos ir nesveikos širdies operacija gali būti per sunki ligoniui, sakoma paskutiniajame gydytojų konsiliumo pranešime.

Buvęs Bosnijos ir Hercegovinos prezidentas yra gydęsis JAV, Saudo Arabijos ir Slovėnijos širdies klinikose.

A.Izetbegovičius iš aktyvios politikos pasitraukė prieš trejus metus sušlubavus sveikatai. 1990 metais jis buvo išrinktas Bosnijos ir Hercegovinos kolektyvinės prezidentūros pirmininku ir tapo viena svarbiausių 1992-1995 metų karo respublikos teritorijoje figūrų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.