aA
Vilniuje viešintis Europos Komisijos Pirmininko pavaduotojas Nilas Kinokas (Neil Kinnock), atsakingas už personalą ir administracijos reformą, palankiai vertina Lietuvoje vykstantį pasirengimą narystei ES, pažymi, kad komisija laukia darbuotojų iš Lietuvos ir kartu perspėja apie protų nutekėjimo problemą.
People
EK Pirmininko pavaduotojas Vilniuje pratęsė seriją vizitų per valstybes pasirašiusias ES Stojimo sutartį.

Kaip sakė po susitikimo su Lietuvos Prezidentu Neilas Kinnockas (N. Kinokas), 10-čiai naujų narių įsiliejus į Europos Sąjungą, darbui jos institucijose ir struktūrose bus samdoma dar daugiau žmonių. ES Komisijos prognozėmis, per ketverius metus nuo 2004 iki 2008 m. reikės pasamdyti apie 3 tūkst. 400 papildomų darbuotojų vien tik iš naujųjų narių.

"Mes siekiame užtikrinti proporcingą darbuotojų iš visų šalių kandidačių skaičių. Pradžioje ketiname pasamdyti 250 lietuvių nuolatiniam darbui Komisijoje. Tačiau turiu pabrėžti, jog jokių kvotų nustatyta nėra. Mano paminėtas skaičius tėra orientacinis", sakė Neilas Kinnockas.

Lietuvoje skaičiuojama, kad nuo Lietuvos įstojimo į ES 2004 metų gegužę per septynerius metus Europos Sąjungos institucijose dirbs apie 400-450 Lietuvos piliečių, neskaitant kelių aukščiausiojo lygio pareigūnų. Apie 30-35 proc. vietų ES struktūrose užims vertėjai.

Kviesdamas darbui į ES struktūras, aukštas EK pareigūnas kartu ir perspėja apie galimą protų nutekėjimo problemą, apie geriausiai pasiruošusių žmonių išvykimą darbui į Briuselį.

"Tai, ką aš šiandien sužinojau ir išgirdau, įtikino mane, jog Lietuvoje vykstantis darbas padės jai pasirengti stojimui ir galimybėms bei iššūkiams, kurie jai atsivers tapus ES nare. Komisija nekantriai laukia darbuotojų iš Lietuvos", - sakė N.Kinnockas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.