aA
Latvijos ambasada Vilniuje išsiuntė du šimtus kvietimų Lietuvoje viešintiems Latvijos piliečiams dalyvauti šeštadienį vyksiančiame referendume dėl šalies stojimo į Europos Sąjungą (ES).
Balsavimas
Balsavimas
© ELTA
"Atsižvelgiant į pastarųjų balsavimų aktyvumą, tikimės, jog bent šimtas dvidešimt Latvijos piliečių rytoj ateis balsuoti", - BNS sakė Latvijos ambasados pareigūnė.

Jos teigimu, Vilniuje balsavimas euroreferendume vyks šeštadienį ambasados patalpose nuo septynių valandų ryto iki dešimtos valandų vakaro.

Referendumas Latvijoje bus laikomas įvykusiu, jei jame dalyvaus daugiau nei pusė rinkėjų, kurie dalyvavo pastaruosiuose parlamento rinkimuose, stojimui į ES bus pritarta, jei už tai balsuos daugiau nei pusė dalyvavusiųjų referendume.

Prezidentas Rolandas Paksas ketvirtadienį Latvijoje agitavo kaimynus pritarti Latvijos narystei Europos Sąjungoje.

"Žinodamas, kad tai labai didelis išbandymas latvių tautai, atvykau palaikyti jūsų šiuo istoriniu momentu. Lietuvos žmonės sunkiai įsivaizduoja situaciją, jei Latvija liktų už ES ribų", - susitikime su Latvijos prezidente Vaira Vyke-Freiberga sakė R.Paksas.

Jis teigė neabejojantis dėl teigiamų šeštadienį vyksiančio euroreferendumo rezultatų. Stoti į ES jau apsisprendė Malta, Kipras, Slovėnija, Vengrija, Lietuva, Slovakija, Lenkija, Čekija ir Estija. Lietuva kartu su kitomis kandidatėmis visateise ES nare taps 2004-ųjų metų gegužės 1 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.