aA
Vieno Indijos miesto policija praneša, kad vietos laikraščiui išspausdinus tariamą "šmėklos" nuotrauką, vaikai liovėsi eiti į mokyklas. Pasak pareigūnų, nuotrauka, pasirodžiusi Pietų Indijos Tiručio miesto laikraštyje "Thanthi", viso labo tėra kompiuterinis triukas.
Fotografijoje vaizduojamas jaunuolis, priešais kurį stovi bekojė "šmėkla" ilgais išsidraikiusiais plaukais ir tuščiomis akiduobėmis.

Laikraščio straipsnyje teigiama, esą vaikinas drauge su studentų iš Bangaloro grupe iškylavo netoli miesto esančiose kalvose, kur išvydus šį padarą, jį ištiko koma.

Pasakojimą netruko pasigauti kiti laikraščiai, ir tarp vietos gyventojų kilo panika.

Dabar vietiniai laikosi atokiau nuo Pulijadžolajaus kalvų, o kai kurie tėvai, prisiklausę, kad šmėkla grobia mažus berniukus, netgi nusprendė neišleisti vaikų iš namų.

Vietos policininkai pradėjo visuomenės švietimo vajų ir siekia atskleisti apgavystę, kurią, anot jų, sumanė kažkokie kompiuteriu mokantys dirbti išdaigininkai.

Kaip rašo leidinys "The Asian Age", rajono policijos vyresnysis inspektorius K.N.Sathiyamurthy (N.K.Satjamūrtis) sakė: "Kažkokie pokštininkai parsisiuntė iš interneto visokių dalykėlių ir iš senos nuotraukos sukūrė naują pabaisą".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.