aA
Ketvirtadienį prie Irako ir Turkijos naftotiekio užsidegus naftai Irako šiaurėje, spėjamas sabotažo aktas. Dėl incidento sumažėjo Irako naftos eksportas į Turkiją. Pagrindinis Irako naftotiekio inžinierius Nadhimas Thanonas (Nadimas Tanonas) teigia, kad ugnį lėmė sprogimas, nugriaudėjęs į šiaurę nuo Baidži miesto, netoli Saddamo Husseino gimtojo Tikrito.
Gaisras
Gaisras
Koalicinių pajėgų atstovai teigia nesą tikri, kas lėmė sprogimą. Dėl rugpjūčio viduryje kilusių naftotiekio gaisrų oficialūs šaltiniai kaltina sabotažą.

Gaisrą sustabdyti bando Irako atstovai ir JAV vadovaujamos koalicinės pajėgos.

Sprogimas nutraukė naftos tiekimą iš Irako į Turkiją. Leitenantas generolas Ricardo Sanchezas (Rikardas Sančesas), JAV kariuomenės Irake vadovas, tvirtina, kad koalicinės pajėgos svarsto, kaip padidinti saugumą prie naftotiekių.

"Negalėdami eksportuoti naftos per dieną prarandame apie 7 milijonus JAV dolerių", - teigė jis, pridūręs, kad pinigai naudojami Irako atstatymui.

Įprastai šiuo metu Irakas per dieną eksportuoja apie 900 tūkst. barelių naftos. Naftos gavybą padidinti trukdo teroristai, elektros energijos tiekimo bei kitos techninės problemos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.