aA
Neseniai atsidariusiame tinklalapyje teikiama nauja paslauga – vartotojai viename lange gali matyti reikalingą informaciją iš kelių tinklalapių.
“Octopus.com” šią savaitę vartotojams pasiūlė naują būdą dirbti internete – viename lange rodomi naudingi tinklalapių fragmentai bei programos.

“Octopus” “iškerpa” reikalingus fragmentus iš atitinkamų sričių. Kartais tokį fragmentą sudaro tik nuoroda ar paveikslėlis. Vartotojas gali pats susikurti pageidaujamą rodymo būdą, išsaugoti jį “Octopus” stotyje, persiųsti draugams ar net paskelbti savo tinklalapyje.

Visi fragmentai susieti su originaliais puslapiais. Tokiu būdu, jei vartotojas pasinaudoja nuoroda, naujame lange jam parodomas visas tinklalapis, iš kurio buvo paimta atitinkama nuoroda.

“Octopus” vadovas Stephenas Douty’is teigia, kad jo bendrovė pradžioje uždirbs iš komisinių mokesčių už tarpininkavimą. Be to, “Octopus” tokį informacijos pateikimo būdą užpatentavo. Artimiausiu metu tinklalapis siūlys parduoti licenciją tinklalapių kūrėjams ar korporacijų interneto vartotojams.

S.Douty’is palygino naująją technologiją su rėmeliais HTML bylose. Pasak jo, “Octopus” siūlomas informacijos pateikimo būdas – lankstesnis ir lengviau pritaikomas. “Octopus” duomenų pateikimą galima naudoti su XML, SQL, “ActiveX” protokolais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.