aA
Niujorko gyventojui, kuris prasimanė turįs sūnų ir tvirtino, esą 2001 metų rugsėjo 11-ąją šis žuvo per teroro aktus Pasaulio prekybos centre, teisėjas skyrė griežčiausią įmanomą bausmę.
Rugsėjo 11-oji, teroras Niujorke
Rugsėjo 11-oji, teroras Niujorke
© EPA-ELTA
Teisėjas Ronaldas Zweibelis (Ronaldas Zveibelis) antradienį nuteisė Cyrilą Kendallą (Sirilą Kendalą) kalėti nuo 11 iki 33 metų už tai, kad šis apgaule iš pagalbos organizacijų, įkurtų tragedijos padariniams likviduoti, išviliojo daugiau kaip 160 tūkst. dolerių (apie 500 tūkst. litų).

Pinigai, apgaule gauti iš tokių organizacijų kaip Raudonasis Kryžius, iš tikrųjų buvo panaudoti ne laidotuvių išlaidoms ir psichologo konsultacijoms dėl artimųjų netekties, o naujam automobiliui įsigyti ir kredito kortelės įsiskolinimui padengti.

Skelbdamas nuosprendį R.Zweibelas pareiškė, kad 54 metų C.Kendallas akivaizdžiai "nepaiso jokių moralinių vertybių" ir greičiausiai nebus išteisintas.

Dvylika vaikų turintis C.Kendallas "sukūrė" tryliktąją atžalą, kurią pavadino Wilfredu (Vilfredu), ir "įteisino" jos gimimą suklastotais dokumentais - Gajanoje išduotu gimimo liudijimu bei kelionės dokumentais, kurių neįmanoma teisiškai pagrįsti.

Jungtinių Valstijų ambasadoje Gajanoje dirbanti liudininkė tvirtino niekaip negalėjusi rasti įrašo, kad Cyrilui Kendallui gimė sūnus, vardu Wilfredas. Tuo tarpu keturi vyresnieji teisiamojo vaikai teisme tvirtino Wifredą iš tikrųjų gyvenus ir netgi pasakojo, kaip bendraudavo su išgalvotu broliu.

Pasibaigus teismui C.Kendallo advokatai išplatino pareiškimą, kuriame teigia, jog nuteistasis tikrai turėjo sūnų ir kad vis dar kenčia dėl jo netekties

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.