aA
Pentagonas užsakė būsimai Irako armijai 40 tūkst. Kalašnikovo automatų po 59 dolerius už vieną, pranešė šios žinybos atstovas Walteris Slocombe'as (Volteris Sloukombas), atsakingas už naujų Irako karinių struktūrų formavimą.
Jis pažymėjo, kad pasirinktas AK-7, o ne amerikiečių automatinis šautuvas M-16 todėl, kad jų jau daug naudojama Irake. "Visi irakiečiai, vyresni kaip 12 metų, moka išardyti ir surinkti šiuos automatus užmerktomis akimis, taip pat neblogai šaudyti", - sakė W.Slocombe'as žurnalistams Vašingtone.

Šie ginklai bus skirti 40-čiai tūkst. Irako kareivių, kurių svarbiausias uždavinys bus saugoti sieną ir užtikrinti saugumą šalies viduje, bendradarbiaujant su Amerikos kariais.

Aukštas Pentagono atstovas pabrėžė, kad suformuoti ir apginkluoti Irako armiją atsieis labai brangiai, tam reikės išleisti didelę dalį 87 mlrd. dolerių, kurių prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) administracija papildomai prašo iš JAV Kongreso.

"Būsimai Irako armijai reikės visko - uniformų, transporto priemonių, ginklų", - pažymėjo W.Slocombe'as.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.