aA
Atgailaujantį sprogdintoją Ali Imroną (Alį Imroną), kuris kaltinamas padėjęs organizuoti ir vykdyti daug žmonių aukų pareikalavusius išpuolius Balyje, Indonezijos teismas ketvirtadienį nuteisė kalėti iki gyvos galvos.
Balio sprogdintojas Ali Imron
Balio sprogdintojas Ali Imron
© EPA-ELTA
Nuosprendis praėjusių metų sprogdinimų bylos kaltinamajam yra griežtesnis, nei reikalavo kaltintojai, kurie siekė 20 metų kalėjimo bausmės.

"Įrodyta, kad atsakovas teisiškai ir įtikinamai yra kaltas dėl teroro nusikaltimų organizavimo kartu su kitais asmenimis. Todėl nuteisiame jį kalėti iki gyvos galvos", - sakė pirmininkaujantis teisėjas Mulyani (Muljanis).

Priimdamas nuosprendį teismas rėmėsi Indonezijos įstatymu, pagal kurį už tokius nusikaltimus skiriama mirties ar bent jau kalėjimo iki gyvos galvos bausmė.

Dviem pagrindiniams įtariamiesiems dėl panašių kaltinimų teismas yra paskyręs mirties bausmę, tačiau ne taip, kaip A.Imronas, jie neparodė jokio gailesčio ir nebendradarbiavo su bylą tiriančiais pareigūnais.

Teisėjai pripažino kaltintojų įrodymus, kad A.Imronas padėjo gaminti bombas ir nuvairuoti sprogmenų prikrautą automobilį prie taikiniu pasirinkto naktinio klubo, be to, padėjo bombą netoli JAV generalinio konsulato Denpasare.

"Atsakovas kartu su Arnasanu ir Iqbalu (Ikbalu) nuvairavo "Mitsubishi L-300", kuriame buvo bomba. Automobilį vairavo atsakovas, - anksčiau sakė vienas iš penkių teisėjų. - Kai automobilis privažiavo Kutos sankryžą, jis išlipo ir prie vairo sėdo Arnasanas, kuris pastatė automobilį prie klubo "Sari".

Pernai spalio 12 dieną per sprogimus garsiame Kutos paplūdimyje žuvo 202 žmonės, daugiausia užsienio turistai, linksminęsi klube "Sari" ir bare "Paddy's", kur lankydavosi daug vakariečių. Arnasanas žuvo per sprogimą prie klubo, o Iqbalas, kuris vilkėjo sprogmenų prikimštą liemenę, žuvo bare.

Kitam svarbiam Balio bylos įtariamajam - Mukhlasui (Muchlasui) - nuosprendis bus paskelbtas spalio 2 dieną.

Kaltintojai reikalauja skirti vyresniajam A.Imrono broliui Mukhlasui mirties bausmę. Policija mano, kad jis yra musulmonų kovotojų grupuotės "Jemaah Islamiah" aukšto rango lyderis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.