aA
Vyrą, kuris trečiadienį viename Tenesio koledže įkaitais paėmė auditorijoje buvusius žmones ir ketino ką nors nužudyti, o paskui nusižudyti pats, policininkai nušovė. Kaip pranešė pareigūnai, pagrobėjas buvo nušautas po to, kai sužeidė du įkaitus. Nė vieno įkaito gyvybei pavojus negresia.
Šautuvas
Šautuvas
Devynias valandas užtrukusi įkaitų drama įvyko Dajersbergo bendruomenės koledže valstijos vakaruose, kuriame mokosi 2,5 tūkst. studentų. Išgirdę pagrobėjo šūvius policijos pareigūnai įsiveržė į auditoriją ir nušovė 26 metų Haroldą Kilpatricką (Haroldą Kilpatriką).

H.Kilpatrickas, kuris su šiuo koledžu nėra susijęs, trečiadienį Memfyje, esančiame 120 km į pietvakarius nuo Dajersbergo, turėjo stoti prieš teismą dėl savo merginos užpuolimo. Policija pranešė, jog jis paliko raštelį, kuriame rašė, kad ketina ką nors nušauti, o paskui nusišauti pats.

Įkaitais buvo tapę apie 10 studentų. Keli jų įkaitų dramos metu policijai sakė, kad pagrobėjas gali būti pasiryžęs savižudybei.

H.Kilpatrickas leido trims įkaitams išeiti iš matematikos auditorijos, bet atsisakė derėtis su policija ar pasikalbėti su savo seserimi, su kuria gyveno Dajersberge.

"Mano žmonės buvo už auditorijos durų, - iškart po incidento sakė Dajersbergo policijos viršininkas Bobby Williamsonas (Bobis Viljamsonas). - Derybos prasidėjo ir nutrūko, o jis pradėjo šaudyti. Mano žmonės įsiveržė ir jį nušovė. Viskas baigta".

Policija anksčiau paneigė H.Kilpatricko tvirtinimus, kad jis priklauso "al Qaeda", kuri kaltinama rugsėjo 11-osios atakomis Jungtinėse Valstijose, tačiau FTB agentai vis tiek atvyko į įvykio vietą.

Maždaug 13 val. vietos laiku H.Kilpatrickui pagrobus įkaitus policija evakavo žmones iš administracinio pastato, kurio antrajame aukšte yra auditorijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.