aA
Vokietijoje studijavusi iš Panevėžio rajono kilusi Rita Kripkauskaitė savo gimtadienio išvakarėse šią savaitę buvo nužudyta japonų samurajų kardu. Antradienį pasaulio naujienų agentūros išplatino Pfortcheimo policijos pranešimą - jaunas vyras užpuolė bendradarbes prekybos paštu bendrovėje "Bader".
Samurajus su kardu
Samurajus su kardu
Nuo 24 metų Atefano A. kirčių paplūdusi krauju mirė jauna moteris, trys - 57, 34 ir 20 metų - buvo sunkiai sužeistos į nugarą ir rankas, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Trečiadienį paskelbta, kad nužudytoji - R.Kripkauskaitė, Vokietijoje jau penktus metus gyvenusi ir antrus metus studijavusi lietuvė, prekybos paštu bendrovėje "Bader" atlikusi praktiką.

Užpuolikas irgi dirbo šioje bendrovėje. Antradienį apie 8 val. 30 min. vyriškis pakilo į šeštąjį aukštą, kuriame buvo biuro valgykla. Vos pravėręs duris į patalpą, kurioje sėdėjo keturios moterys, jis išsitraukė samurajų kardą ir puolė R.Kripkauskaitę. Lietuvė, kaip ir kitos darbuotojas, nespėjo pasipriešinti.

Po kelių smūgių į kaktą panevėžietė paplūdusi krauju susmuko ant grindų. Ji mirė po kelių minučių.

"Jai neteko ilgai kankintis. Tačiau žuvusiosios kūno vaizdas net daug mačiusiems mūsų pareigūnams užgniaužė kvapą", - sakė Pfortcheimo miesto policijos vadovas H.Schickas.

Nužudęs Ritą, vyras puolė kitas tris moteris ir sunkiai jas sužeidė. Dviejų iš jų gyvybė trečiadienį apie pietus dar kabojo ant plauko.

Žudikas susižeidė ir pats - susipjaustė rankas, tačiau jo gyvybei pavojus negresia. Po smurto potrūkio vyras nuėjo į tualetą. Ten jį, bandantį persipjauti venas, surado netrukus į bendrovę "Bader" atvykę policininkai.

Pareigūnai kol kas tiria įvairias versijas, kaip į vyro rankas pateko samurajų kardas.

Kalbama, kad lietuvė per savaitgalį vykusią iškylą pasakiusi Atefanui A. nenorinti daugiau su juo bendrauti. Pirmadienį šis asmuo buvo sulaikytas vairuojantis automobilį išgėręs. Po patikrinimo policininkai nusprendė paimti jo automobilį vairuotojo pažymėjimą.

Prekybos paštu bendrovės vadovai užsiminė, kad R.Kripkauskaitės palaikai greičiausiai į Lietuvą bus pargabenti firmos lėšomis. Formalumai turėtų būti sutvarkyti iki šios savaitės pabaigos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.