aA
Teisėjai trečiadienį Slobodanui Miloševičiui davė tris mėnesius pasirengti gintis teisme dėl karo nusikaltimų, nors buvęs Jugoslavijos prezidentas prašė dvejų metų. S.Miloševičius, kuris dėl tokio sprendimo pareiškė protestą, gynybos argumentus Jungtinių Tautų (JT) karo nusikaltimų tribunole Hagoje turėtų pradėti dėstyti kitų metų pradžioje.
S.Miloševič
S.Miloševič
© BBC News
Kaltintojai savo argumentus turėtų išdėstyti iki šių metų pabaigos.

Genocidu, karo nusikaltimais ir nusikaltimais žmoniškumui kaltinamas S.Miloševičius pats ginasi nuo pat 2002-ųjų vasario, kai buvo pradėta nagrinėti jo byla, tačiau procesas ne kartą buvo nutrauktas dėl jo sveikatos problemų - padidėjusio kraujospūdžio, pervargimo ir gripo.

"Teismo procesas baigus dėstyti kaltintojų argumentus bus nutrauktas trims mėnesiams, kad ...kaltinamajam būtų lengviau parengti savo argumentus", - sakė pirmininkaujantis teisėjas Richardas May (Ričardas Mėjus).

Teisėjai sakė norėję atsižvelgti tiek į tai, kad jam reikia pakankamai laiko pasirengti, tiek į tai, kad teismo procesas turi vykti sparčiai. Jie atsižvelgė į faktą, kad S.Miloševičiui padeda teisę išmanantys patarėjai ir nusprendė, kad jam turi būti sudarytos visos sąlygos ir suteikta galimybė kviesti liudininkus.

Kai 2002 metais prasidėjo jo teismo procesas, S.Miloševičius, kuris yra kaltinamas 10-ojo dešimtmečio etniniais valymais Kroatijoje, Bosnijoje ir Kosove, sakė ketinąs kviesti liudyti buvusį JAV prezidentą Billą Clintoną (Bilą Klintoną), buvusią JAV valstybės sekretorę Madeleine Albright (Madleną Olbrait) ir JT generalinį sekretorių Kofi Annaną (Kofį Ananą).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.