aA
Pasienyje su Kaliningrado sritimi, Nemuno pakrantėje, Lietuvos pasieniečiai sulaikė du Lietuvos piliečius, kurie virve iš Rusijos pusės atsitempė kontrabandinių cigarečių krovinį. Du vyriškius su nešuliais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Pagėgių užkardos pasieniečiai pastebėjo antradienį prie pat Nemuno.
Kaip pranešė VSAT, pasieniečiai turėjo išankstinės informacijos, kad šioje vietoje gali būti gabenama kontrabanda. Pastebėję besiartinantį pareigūnų visureigį, abu asmenys metė nešulius ir bandė pabėgti, tačiau pasieniečiai juos sulaikė padedami tarnybinio šuns.

Sulaikymo vietoje pareigūnai rado keturias dėžes kontrabandinių cigarečių "Prima". Dar tiek pat dėžių plūduriavo Nemune, prie pat kranto Lietuvos pusėje. Paaiškėjo, kad abu Panemunės gyventojai rūkalų krovinį - iš viso 4800 pakelių - iš Rusijos pusės upe tempte atsitempė maždaug 350 metrų ilgio virve ir jau ruošėsi užkelti ant dviejų dviračių.

Abu sulaikytieji - niekur nedirbantys Panemunės gyventojai.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė keturis kartus daugiau į šalį bandytų įvežti kontrabandinių cigarečių - iš viso milijoną 190 tūkstančius pakelių. Didžioji dalis šios kontrabandos buvo gabenama iš Kaliningrado srities - šiame ruože sulaikyta 825 tūkstančiai pakelių. 233 tūkstančius pakelių kontrabandinių rūkalų sulaikė sieną su Baltarusija saugantys pasieniečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.