aA
Artimiausiu metu žemės ūkio ministro Jeronimo Kraujelio vėl laukia nemalonus pokalbis su Prezidentu apie gebėjimą įvesti tvarką ministerijai pavaldžiame Žuvininkystės departamente.
Jeronimas Kraujelis
© ELTA
Trečiadienį vykusiame susitikime Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Valentinas Junokas pateikė Prezidentui Rolandui Paksui informaciją apie Žuvininkystės departamente atliekamą lėšų panaudojimo tyrimą. Spaudos pranešimais, yra įtarimų, kad su departamento žinia buvo švaistomos iš ES gaunamos lėšos.

Kaip sakė po susitikimo Prezidento patarėjas teisėtvarkos klausimais Visvaldas Račkauskas, Prezidentas nori išsiaiškinti su ministru, ar ministerija pajėgi įvesti tvarką jai pavaldžiame departamente, ar ministras prisiima sau atsakomybę.

Po susitikimo su Prezidentu STT vadovas V. Junokas kategoriškai, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, atsisakė pateikti kokią nors informaciją apie tai, kas tiriama Žuvininkystės departamento veikloje.

Žuvininkystės departamentas - ne pirmoji Žemės ūkio ministerijai pavaldi institucija, dėl kurios veiklos kyla abejonių. Didelis skandalas šią vasarą buvo įsiplieskęs dėl Nacionalinės mokėjimų agentūros, skirstančios ES lėšas, veiklos, pinigų, išdalintų aferistams.

Dėl išaiškėjusios netvarkos agentūroje ministras J. Kraujelis turėjo aiškintis Prezidentui, o agentūros vadovas su dideliais vargais buvo priverstas palikti postą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.