aA
Prezidentas Rolandas Paksas ketvirtadienį vyks į Latviją agituoti kaimynų referendume balsuoti už narystę Europos Sąjungoje (ES). Savo pagalbą agituojant Latvijos piliečius R.Paksas pasiūlė rugsėjo pradžioje Vilniuje susitikęs su Latvijos premjeru Einaru Repše, kuris Vilniuje dalyvavo Baltijos Ministrų Tarybos posėdyje.
Prezidentas Rolandas Paksas
Prezidentas Rolandas Paksas
© ELTA
Euroreferendumas Latvijoje vyks šeštadienį. Latvijos premjero patarėja Solveiga Silkalna BNS sakė, kad R.Paksas susitiks su prezidente Vaira Vyke-Freiberga, apžiūrės informacinį stendą apie ES, taip pat su premjeru E.Repše, Latvijos URM pareigūnais dalyvaus diskusijoje su vieno Latvijos miestelio gyventojais apie prisijungimo prie ES naudą, Pinkiuose susitiks su sportininkais ir sirgaliais.

Planuojama, kad į Latviją R.Paksas skris Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparniu.

Referendumas Latvijoje bus laikomas įvykusiu, jei jame dalyvaus daugiau nei pusė rinkėjų, kurie dalyvavo pastaruosiuose parlamento rinkimuose, stojimui į ES bus pritarta, jei už tai balsuos daugiau nei pusė dalyvavusiųjų referendume.

Lietuvos piliečiai pritarė stojimui į ES per referendumą gegužės mėnesį, estai - praėjusį savaitgalį. Rugpjūčio pabaigoje Latvijoje lankėsi ir už narystę ES agitavo ir kadenciją baigęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.