aA
Iš Seimo į ligoninę greitosios pagalbos automobiliu išgabentas Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderis parlamentaras Vytautas Šustauskas jaučiasi geriau ir greitai ketina palikti ligoninę.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas
© ELTA
"Jaučiuosi geriau. Spaudimas jau grįžta prie normos", - BNS telefonu iš Greitosios pagalbos ligoninės sakė parlamentaras. Jis teigė jau trečiadienį ketinąs palikti ligoninę.

Antradienį prieš vidudienį 58 metų V.Šustauskui Seime pasidarė silpna, ėmė temti akys. Seimo medicinos punkte jam buvo pamatuotas kraujo spaudimas. Spaudimą matavusios medikės teigimu, jis buvo "kritiškai žemas".

V.Šustauskas teigia blogai pasijutęs po to, kai Seimo restorane išgėręs kavos ir suvalgęs kiaušinienę.

Kadangi iki šiol jis niekada nesiskundė žemu kraujo spaudimu, priešingai - nuolat vartojo vaistus nuo per aukšto spaudimo, Seimo narys pareiškė įtariąs, jog jį buvo bandyta nunuodyti.

Po incidento paskelbtame Lietuvos laisvės sąjungos pareiškime spaudai teigiama, jog tai gali būti susiję su V.Šustausko ketinimais spalio pradžioje prie Seimo surengti mitingą prieš "prieš nusikalstamą politinį susivienijimą ir kontrabandos "stogus".

Savo ryšių su nusikalstamo pasaulio atstovais neslepiantis parlamentaras kaltina teisėsaugos institucijas netiriant dabartinių politikų ir buvusių policijos komisarų ryšių su kontrabandininkais.

Seimo restoraną, valgyklą ir kavinę valdančios valstybės įmonės "Greminta" direktorė Vidmanta Žižienė atmetė įtarimus, jog parlamentaras galėjo apsinuodyti maistu, kaip nepagrįstus ir kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Ligoninėje parlamentarui atlikti šlapimo ir kraujo tyrimai, tačiau, pasak V.Šustausko, kol kas jų rezultatai nežinomi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.