aA
Fantastinė saga "Žiedų valdovas" (The Lord of the Rings) vėl skina bilietų pardavimo rekordus - tik šį kartą ne kino teatruose, o Londono mokslo muziejuje. "Į šį šou iš anksto parduota daugiau bilietų negu į bet kurį kitą mūsų istorijoje", - sakė muziejaus, kuriame eksponuojama paroda apie epinę kino trilogiją, atstovas.
lord of the rings2
"Iš viso jau pardavėme 14 tūkst. bilietų ir jie vis dar paklausūs tarsi karšti pyragėliai. Parduota daugiau negu į mūsiškes Džeimso Bondo ir televizijos serialo "Žvaigždžių kelias" (Star Trek) parodas drauge paėmus", - parodos pristatymo žiniasklaidai išvakarėse teigė muziejaus darbuotojas.

Paroda, kurioje eksponuojama viskas - pradedant hobito pėdomis ir baigiant orko dantimis - praskleidžia skraistę, gaubiančią "Oskarais" apibertos trilogijos specialiuosius efektus, kurie klasikinei J.R.R.Tolkieno (Dž.R.R.Tolkino) pasakai apie gėrio ir blogio kovą, vykstančią išgalvotame Viduržemyje, laimėjo milijonus naujų gerbėjų visame pasaulyje.

Nekantriems gerbėjams, kurie nebegali sulaukti gruodžio, kai bus pradėta rodyti paskutinė šios trilogijos dalis, paroda siūlo puikią progą pasimėgauti filmo malonumais iš anksto.

Vitrinose pristatomi šimtai juostą kuriant naudotų daiktų, įskaitant ginklus, modelius ir kostiumus. Interaktyvi technologija leidžia pamatyti, kaip viena populiariausių XX amžiaus istorijų buvo perkelta į ekraną.

Visus tris filmus savo gimtinėje Naujojoje Zelandijoje vieną po kito kūrė režisierius Peteris Jacksonas (Piteris Džeksonas). Trilogijos biudžetas siekė 300 mln. dolerių (per 900 mln. litų), ją kuriant dirbo 2 400 žmonių komanda.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.