aA
Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) chirurgas Pranas Berontas bus atleistas už tai, kad neblaivus priiminėjo pacientus. Darbo vietoje girtavusio gydytojo socialinio draudimo pažymėjime bus įrašyta, kad jis atleidžiamas už grubius darbo drausmės pažeidimus.
Gydytojas
Gydytojas
Už girtavimą medikas jau anksčiau atleistas iš Ukmergės ir Jonavos ligoninių.

Kaip Kėdainių rajono laikraščiui "Rinkos aikštė" sakė PSPC direktorė Audronė Rimkevičienė, šis medikas, nors ir yra geras specialistas, tačiau turi pomėgį girtauti, nevengė neblaivus pasirodyti darbo vietoje. PSPC vadovybė dažnai girtaujantį mediką anksčiau neatleido iš darbo tik todėl, kad miesto PSPC trūksta gerų specialistų.

P.Berontą nuspręsta atleisti po to, kai savaitgalį paaugliui automobilio durelėmis sužalotą ir tik ant minkštųjų audinių besilaikantį pirštą medikas ne prisiuvo, o sugipsavo. Nepasitikėję neblaiviu mediku paauglio tėvai kreipėsi į kitą gydytoją, kuris nuėmė gipsą ir sužalotą pirštą sutvarkė.

A.Rimkevičienė teigė svarstanti galimybę kreiptis į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą prie Sveikatos apsaugos ministerijos, kuri turėtų spręsti dėl šio mediko licencijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.