aA
Buvęs NATO vyriausiasis vadas Wesley Clarkas (Veslis Klarkas) nusprendė varžytis dėl teisės tapti demokratų kandidatu 2004 metų prezidento rinkimuose, antradienį pranešė politiniai šaltiniai.
Wesley Clark
Wesley Clark
© EPA-ELTA
Televizijos CNN paklaustas, ar meta priešininkams pirštinę, W.Clarkas atsakė: "Taip, metu". Apie savo sprendimą jis turėtų oficialiai pranešti trečiadienį Arkanzaso valstijos mieste Litl Roke.

JAV armijos atsargos generolas W.Clarkas taps 10-uoju demokratų kandidatu į valstybės vadovo postą.

Nors W.Clarkas nuo 1997 metų iki 2000-ųjų gegužės buvo NATO pajėgų vyriausiasis vadas, tačiau politikoje jis laikomas naujoku. Tačiau šalininkai teigia, kad W.Clarkui, per karus Afganistane ir Irake dirbusiam CNN kariniu apžvalgininku, pakanka karinės ir užsienio politikos patirties, kad mestų iššūkį dabartiniam JAV vadovui.

Paklaustas, ar pirmuoju bandymu rinkimuose iš karto patekti į Baltuosius rūmus nėra pernelyg ambicinga, atsargos generolas CNN sakė: "Taip, tačiau dabar ypatingas metas. O jam aš dėl savo kvalifikacijos, vadovavimo patirties, visos karjeros esu labiau pasirengęs nei, tarkim, valstybės pareigūnas ar panašiai".

"Turėjau daug diplomatinės patirties. Daug dirbau sprendžiant saugumo politikos klausimus. Manau esu tinkamiausias žvelgti į Jungtinių Valstijų ateitį ir mus apsaugoti", - teigė jis.

Sprendimą varžytis W.Clarkas priėmė po ilgų svarstymo mėnesių. Pastaruoju metu jis susitikinėjo su galimais savo rinkimų kampanijos finansuotojais ir rėmėjais, o dabar jau ieško būsimos kampanijos vadovo.

Kol kas gerai šio politikos naujoko nepažįstantys demokratai dar turės nuspręsti, ar pasižymėjęs Vietnamo karo veteranas taps pagrindiniu jų koziriu prezidento rinkimuose, ar tik eiliniu žaidėju, besivaržančiu dėl teisės juose dalyvauti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.