aA
Singapūre antradienį iš ligoninės išrašytas nuo ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) išgijęs vyriškis. Savaitę nekarščiavusiam vyriškiui medikai leido grįžti namo, kur jis turės gyventi karantino sąlygomis dar kelias savaites, kol mokslininkai aiškinsis, kur jis užsikrėtė šiuo virusu.
SARS
SARS
Singapūro sveikatos apsaugos pareigūnai rugsėjo 9 dieną patvirtino, kad 27 metų vietos gyventojas užsikrėtė SARS virusu. Tai buvo pirmasis mirtino viruso konstatavimo faktas po to, kai Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) liepos 5 dieną paskelbė, kad jis lokalizuotas.

Manoma, kad Singapūro nacionalinio universiteto mikrobiologas šiuo virusu užsikrėtė vienoje iš dviejų šalies laboratorijų, kuriose jis dirbo ir kur yra atliekami SARS viruso tyrimai.

Ligoninės pareigūnai tvirtina, kad pacientas pasveiko. Vyriškis buvo greitosios pagalbos automobiliu nuvežtas namo, kur turės izoliuotai gyventi dvi savaites.

Sveikatos apsaugos pareigūnai sako, kad šis pacientas nekelia pavojaus aplinkiniams, tačiau po šio mirtino viruso protrūkio šiais metais visame pasaulyje mirus daugiau nei 800 žmonių, įskaitant 33 Singapūro gyventojus, jie nelinkę rizikuoti.

SARS buvo aptiktas 2002 metų pabaigoje Kinijos pietuose, iš kur išplito po visą pasaulį. Daugiausia žmonių šiuo virusu užsikrėtė Kinijoje ir Kanadoje.

Pirmadienį PSO, Atlantoje įsikūrusio Ligų kontrolės centro ir vietos ekspertai pradėjo tikrinti laboratorijas, siekdami išsiaiškinti, kaip laboratorijos darbuotojas galėjo užsikrėsti šiuo virusu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.