aA
Kinijoje su oficialiu vizitu viešintis Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas paprašė, kad ši šalis skubiai paremtų Lietuvą tarptautinėse organizacijose. Jau kitų metų rudenį vyks rinkimai į Jungtinių Tautų Ekonominę ir socialinę tarybą, ir Lietuvai, pretenduojančiai tapti šios tarybos nare, pasak A. Paulausko, Kinijos parama šiuose rinkimuose būtų labai naudinga.
Artūras Paulauskas ir Wu Bangguo
Pirmadienį Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas Kinijoje susitiko su šios šalies parlamento vadovu Wu Bangguo (U Banguo).
© Xinhua/ELTA
Antradienį susitikęs su Kinijos užsienio reikalų ministru Li Džaosinu, Lietuvos Seimo vadovas išreiškė viltį, kad Li Džaosinas, kaip Kinijos užsienio reikalų ministras ir buvęs ilgametis Kinijos ambasadorius prie Jungtinių Tautų, parems Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Pasaulio paveldo komitetą.

Ši narystė Lietuvai, drauge su UNESCO norinčiai išsaugoti Neringą, pastaruoju metu tapo itin aktuali.

Kinijos diplomatijos vadovui A.Paulauskas taip pat priminė, kad Lietuva jau ne vieną kartą yra parėmusi Kinijos Liaudies Respublikos kandidatūrą tarptautinių organizacijų institucijose.

Pasak Seimo Pirmininko atstovo spaudai Arvydo Žilinsko, Kinijos žiniasklaida plačiai nušviečia Lietuvos parlamentarų delegacijos vizitą, skirdama jam pirmuosius laikraščių puslapius, informacija apie lietuvių delegacijos susitikimus su Kinijos vadovais pradedamos radijo ir televizijos laidos.

Centrinis Kinijos laikraštis "Ženmin Žibao" ("Renmin Ribao") pasirodė su Lietuvos Seimo Pirmininko A.Paulausko ir Kinijos Liaudies Atstovų Susirinkimo pirmininko U Bango nuotrauka pirmajame puslapyje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.