aA
Praėjusį šeštadienį JAV finansininkas Kevinas Sheltonas (Kevinas Šeltonas) surengė Floridos valstijos Sankt Peterburgo mieste viešą 10 tūkst. dolerių (30 tūkst. litų) išdalinimo akciją, praneša dienraštis "The Miami Herald".
Pasak policijos atstovo spaudai Billo Proffitto (Bilo Profito), per akciją nukentėjo 12 žmonių, šešis iš jų teko paguldyti į ligoninę, o vienam nukentėjusiajam buvo sulaužyta ranka.

K.Sheltonas, pramintas Pinigiumi, paskelbė savo akciją prieš kelias dienas, ir šeštadienį 18 val. vietos laiku prie prekybos ir pramogų centro "Bay Walk", kurio balkone buvo pastatyta sidabrinė patranka, užtaisyta 5 tūkst. dviejų dolerių banknotais, susirinko apie 500 žmonių.

Po šūvio žmonės puolė gaudyti banknotus, lėtai krintančius žemyn. Kas su iš anksto atskleistais ir aukštyn atverstais skėčiais, kas su kepurėmis ir net žvejybos tinklais.

Tai jau ne pirmoji tokia finansininko, gyvenančio JAV Odesos mieste, akcija. Jis tikina, kad neapgaudinėja žmonių - visi banknotai tikri. K.Sheltonas teigia taip mėginęs paįvairinti amerikiečių kasdienybę.

Kai jam buvo papasakota apie nukentėjusiuosius, finansininkas pareiškė neketinęs žaloti žmonių, o tik norėjęs parodyti savo dosnumą ir kilnumą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.