aA
Prokomunistinė Filipinų "Naujoji liaudies armija" (NNA) ketina surengti pasikėsinimą į JAV prezidentą George'ą W.Bushą (Džordą V.Bušą), kai jis lankysis Filipinų sostinėje - Maniloje, praneša antradienį laikraštis "Manila Times".
George W.Bush
George W.Bush
© EPA-ELTA
Pasak dienraščio, kuris remiasi kariniais šaltiniais, Baltųjų rūmų vadovo laukiama Filipinuose spalio 18 dieną. Jis planuoja ten būti 8 valandas.

Laikraščio duomenimis, mažiausiai 50 NNA kovotojų jau yra sostinėje. Tai "elitiniai, gerai parengti" kovotojai. Jie išėjo specialų parengimo kursą stovyklose Lusono salos pietuose ir atvyko į Manilą jau rugpjūtį, praneša laikraštis, remdamasis neįvardytu kariniu šaltiniu.

Dabar jų tikslas - "sukurti žvalgybos tinklą", kuris turi aprūpinti kovotojų vadovybę duomenimis apie padėtį ir galimybes įvykdyti pasikėsinimą.

Oficialus Filipinų ginkluotųjų pajėgų atstovas pareiškė, kad šiuos duomenis turi patikrinti karinė žvalgyba. Remdamasis jos vadovu jis pabrėžė, kad ji neturi tokios informacijos.

Tačiau rengdamosi G.W.Busho vizitui specialiosios tarnybos tikrina visas žinias. Kol kas nerimą kelią tik kairiųjų ir Amerikai priešiškų organizacijų planai rengti manifestacijas.

"Bet mes rengiamės ir blogesniems scenarijams", - sakė papulkininkis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.