aA
Vilniaus transporto keleivių iniciatyvinė grupė pagrasino atsakomosiomis protesto akcijomis, jei visuomeninio transporto profesinės sąjungos vėl sumanys streikuoti.
Asmenys, pasivadinę Vilniaus miesto transporto keleivių streiko organizacinio komiteto iniciatyvine grupe, pirmadienį išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad "visuomeninio transporto profsąjungų lyderiai nuolat grasina ilgalaikiais streikais ir siekia, kad būtų nerealiai didinami troleibusų ir autobusų vairuotojų atlyginimai".

Kaip BNS sakė iniciatyvinė grupės lyderis Jonas Kazimieras Burdulis, "į šį nesibaigiantį ir niekaip neišsprendžiamą ginčą metas įsikišti keleiviams, bei pats laikas profsąjungoms parodyti, kad nuo streikų tiesiogiai nukenčia keleiviai, o ne valdžia".

Anot J. Burdulio, "tos profsąjungų akcijos - tai ne kas kita, kaip nešvarus politinis žaidimas".

Jo teigimu, profsąjungos turėtų "atsikvošėti, kai pamatys, kad keleiviai taip pat gali organizuotis".

Pasak J. K. Burdulio, jei visuomeninio transporto profsąjungos organizuos pakartotinus streikus, keleivių streiko organizacinio komiteto iniciatyvinė grupė organizuos atsakomąsias akcijas.

Atsakomųjų akcijų iniciatoriai vieną dieną prieš vairuotojų streiką, jei toks būtų rengiamas, ragins išlipančius iš troleibusų ir autobusų keleivius perduoti įlipantiems naujiems keleiviams pažymėtus bilietus, kad niekas nebepirktų naujų bilietų.

Keleivių "streiko" iniciatoriai taip pat yra numatę rengti keleivių piketus ir sugalvoję kitų akcijų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.