aA
Trys žmonės žuvo ir 34 buvo sužeisti per sprogimą, kuris antradienį nugriaudėjo Japonijos Nagojos mieste, peiliu ginkluotam vyrui pagrobus kelis įkaitus ir sukėlus gaisrą. Pasak televizijos reportažų, žuvo ir įkaitus paėmęs vyriškis.
Sprogimas Japonijoje po įkaitų dramos
Sprogimas Japonijoje po įkaitų dramos
© EPA-ELTA
Nagoja yra 270 km į vakarus nuo Tokijo.

Televizijos reportažuose matyti, kaip po sprogimo ketvirtajame vieno biurų pastato aukšte skraido popieriaus lapai ir lekia stiklo šukės. Matėsi, kaip iš pastato kylant juodiems dūmams greitosios medicinos pagalbos darbuotojai išneša vieną sužeistąjį.

Visuomeninis transliuotojas NHK nurodė, kad žuvo trys žmonės: pats įkaitus paėmęs vyriškis, biuro vadovas ir vienas policijos pareigūnas.

Tarp sužeistųjų yra ir keli ugniagesiai.

Policija pranešė, kad penktą ar šeštą dešimtį metų einantis vyras paėmė įkaitais aštuonis vienos transporto kompanijos darbuotojus, išlaistė biure kažkokį skystį ir grasino padegti pastatą. Jis reikalavo, kad jam būtų sumokėta trijų mėnesių algos dydžio suma.

Septyni iš aštuonių įkaitų dar prieš sprogimą buvo paleisti ir nenukentėjo, praneša žiniasklaida.

Naujienų agentūra "Kyodo" praneša, kad iš pradžių vyras buvo pagrobęs 31 įkaitą, bet vėliau 23 moteris paleido.

Nesutarimai finansiniais klausimais tikriausiai buvo ir dviejų kitų, gruodžio mėnesį įvykusių Japonijos įkaitų dramų priežastis. Vienas šių incidentų įvyko statybos rangovo biure, o kitas - banke.

Didelė įkaitų drama šalyje įvyko 2000 metų gegužę, kai peiliu ginkluotas paauglys užgrobė autobusą, nužudė vieną pagyvenusį keleivį ir 15 valandų laikė kelis kitus žmones įkaitais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.