aA
Kolumbijos armija pirmadienį sakė, kad per pastarąsias šešias dienas surengtą vieną didžiausių šiais metais puolimų prieš marksistų sukilėlius ji nukovė 17 partizanų ir 114 suėmė.
Karys, ginklas
Karys, ginklas
Dvi armijos brigados, remiamos sraigtasparnių ir lėktuvo, dalyvavo operacijoje "Skorpionas", kuri buvo nukreipta prieš sukilėlių grupuotę "Teofilo Forero", atsakingą už kelis stambius Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC) išpuolius, sakė armijos atstovas spaudai.

Puolimo metu pietinėje Kaketos provincijoje, esančioje pačiame centre buvusios demilitarizuotos zonos, kuri buvo įkurta siekiant pradėti derybas su partizanais, įvyko iš viso 26 kariuomenės susišaudymai su FARC partizanais.

Nė vienas Kolumbijos karys nežuvo ir nenukentėjo, pažymėjo armija.

Šalies prezidentas padidino išlaidas gynybai ir įsakė kariuomenei dažniau rengti operacijas prieš FARC pajėgas, kurioms priklauso apie 17 tūkst. kovotojų. Jie jau 39 metus tęsia partizaninį karą, pinigų pelnydamiesi iš prekybos narkotikais ir žmonių grobimų.

Per šį konfliktą jau žuvo tūkstančiai žmonių, daugiausia civiliai asmenys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.