aA
Pietų Korėja 1 mlrd. JAV dolerių (apie 3 mlrd. litų) įvertino žalą, kurią jos ekonomikai padarė taifūnas "Maemi", penktadienį ir šeštadienį siautėjęs virš pietinės Korėjos pusiasalio dalies. Iki šiol gelbėtojai rado 91 žuvusiojo kūną, dar 26 žmonės laikomi dingę be žinios.

Galingi vėjo gūsiai, kurių greitis siekė iki 215 km/val., smarkiai nuniokojo pastatus ir sutrikdė elektros tiekimą. Be to, kai kuriuose rajonuose vėjas išvartė statybinius kranus, į krantą išsviedė okeaninį lainerį, iš kurio, laimė, žmonės buvo jau evakuoti.

Pirmadienį tūkstančiai namų liko be elektros energijos.

"Gelbėjimo ir remonto darbai vyksta kiaurą parą, juose dalyvauja kariškiai, policija ir savanoriai", - sakė "Reuters" Valstybinės stichinių nelaimių prevencijos valdybos atstovas.

Taifūnas taip pat išgąsdino investuotojus, todėl Pietų Korėjos akcijų rinka patyrė nuostolių. Labiausiai smuktelėjo didžiųjų eksportuotojų ir laivų statybos kompanijų akcijos.

Ekonomistai neatmeta galimybės, kad dėl išlaidų taifūno padariniams šalinti ir gamybinių nuostolių gali sulėtėti Pietų Korėjos ekonomikos augimo tempai per trečiąjį ketvirtį ir visus 2003-uosius metus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.