aA
Vyriausybė nusprendė 50 proc. padidinti reprezentacijai skirtus ministrų fondus. Iki šiol ministro reprezentacinis fondas siekė du vidutinius mėnesinius šalies darbo užmokesčius (šiuo metu maždaug 2328 litai), o dabar pakils iki trijų atlyginimų vidurkio (apie 3492 litus).
Pinigai
"Toks ministrų fondų dydis nustatytas atsižvelgiant į didėjantį vizitų, oficialių priėmimų, susitikimų, susijusių su integracija į Europos Sąjungą, skaičių ir atitinkamai didėjantį lėšų poreikį atstovavimo šalyje ir užsienyje išlaidoms finansuoti", - tikina Finansų ministerija.

Ministro Pirmininko reprezentacinio fondo suma nebuvo padidinta ir liko 3 vidutiniai darbo užmokesčiai. Vyriausybės kanceliarija reprezentacinėms išlaidoms gali siekti iki 5 procentų paprastųjų išlaidų, patvirtintų kiekvienų metų išlaidų sąmatoje, - šiemet tai yra apie 600 tūkst. litų.

Premjero ir ministrų reprezentacinių fondų lėšas galima naudoti atstovavimo šalyje ir užsienyje išlaidoms padengti - dovanoms, gėlėms, suvenyrams, apsilankant vaikų ikimokyklinėse įstaigose, globos namuose, labdaros ar kultūros renginiuose. Taip pat apmokant už vaikų kalėdines, naujametines ar kitų švenčių progomis perkamas dovanėles, skiriant pašalpas patyrusiems sužalojimus stichinių nelaimių atvejais.

Ministro Pirmininko fondo ir ministrų fondų lėšos naudojamos neatsiskaitytinai.

Finansų ministerija pabrėžia, jog šiam nutarimui įgyvendinti nereikės skirti papildomų lėšų, kadangi ministrų fondai sudaromi nedidinant atitinkamoms ministerijoms nustatytų reprezentacijos išlaidų dydžių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.