aA
Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas šiandien telefonu kalbėjosi su “Lukoil” prezidentu Vagitu Alekperovu. A.Brazauskas išreiškė savo susirūpinimą dėl naftos telkinio D-6 eksploatacijos šalia Kuršių Nerijos ir Rusijos pozicijos dėl informacijos pateikimo Lietuvos pusei, sakoma Vyriausybės pranešime spaudai.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
Pokalbio metu buvo V.Alekperovas pažadėjo Ministrui Pirmininkui artimiausiu metu pateikti papildomą informaciją , įrodančią projekto saugumą.

A.Brazauskas vasaros pradžioje parašė Rusijos premjerui Michailui Kasjanovui, siūlydamas parengti tarptautinę telkinio "D-6 "ekspertizę, tačiau atsakymo kol kas negavo.

Lietuva jau atkreipė UNESCO dėmesį į Rusijos bendrovės "LUKoil" planus eksploatuoti telkinį, esantį už 22 kilometrų nuo Kuršių nerijos, įtrauktos į UNESCO Pasaulio gamtos ir kultūros paveldo sąrašą.

Rusija iki šiol neatsakė į Lietuvos pasiūlymą sudaryti bendrą ekspertų komisiją įvertinti telkinio eksploatavimo poveikį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.