aA
Vienam žinomiausių kompiuterių įsilaužėlių Kevinui Mitnickui, praleidusiam daugiau nei penkerius metus už grotų, buvo uždrausta rašyti skiltį elektroninės komercijos interneto portale.
Pagal JAV teisėjos nuosprendį, 36 metų Kevinui Mitnickui bandomuoju laikotarpiu iki 2003 metų sausio mėnesio, negalima naudotis kompiuteriu. Taip pat jis negali naudotis programine įranga, modemais, mobiliaisiais telefonais ir kita įranga, leidžiančia prisijungti prie interneto.

Taip pat jam neleidžiama išvykti iš septynių valstijų apriboto rajono pietinėje Kalifornijoje ir konsultuoti ar patarti kompiuterijos arba su internetu susijusiais klausimais.

"The Los Angeles Times" penktadienį pranešė, jog Kevinui Mitnickui nebuvo suteikta teisė dirbti "Contentville" interneto portale, laikantis nustatytų bandomojo termino apribojimų.

Kitą mėnesį pradedantis savo veiklą interneto portalas internetu pardavinės knygas, žurnalus ir kitus leidinius bei teiks įvairių sričių ekspertų patarimus.

Po 3 metų Federalinio tyrimų biuro (FTB) persekiojimo, Kevinas Mitnickas buvo areštuotas 1995 metais Šiaurės Karolinoje ir pripažintas kaltu dėl kompiuterinio sukčiavimo. Kaltintojai siekė priteisti 1,5 milijono JAV dolerių (6 mln. litų) baudą. Gynėjų pastangomis, ši suma sumažėjo iki 4125 JAV dolerių (16500 Lt).

"Sun Microsystems", "Novel", "NEC America" ir "Nokia Mobile Phones" atstovų teigimu, dėl K.Mitnicko įsilaužimų jos patyrė apie 290 milijonų JAV dolerių (1,16 mlrd. litų) nuostolių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.