aA
Karinio spaudos centro Šiaurės Kaukaze vadovas pulkininkas Genadijus Aliochinas per Rusijos valstybinę televiziją RTR sakė, jog Rusijos pajėgos patyrė kelis pralaimėjimus, tačiau jų nekonkretizavo.

"Deja, mes patyrėme nuostolių, tačiau jie yra nežymūs, palyginti su čečėnų kovotojų. Jų nuostoliai yra maždaug 10, 15 kartų didesni", teigė pulkininkas, nepatikslinęs Rusijos nuostolių masto.

Pasak jo, čečėnų kovotojai buvo išstumti iš pozicijų Komsomolskojės kaime už 25 kilometrų į pietus nuo Grozno, o specialią naikinimo operaciją rėmė artilerija ir smogiamieji sraigtasparniai.

G. Aliochino žodžiais, įnirtingiausi mūšiai vyksta dvejose Argūno tarpukalnės pusėse Čečėnijos kalnų kryptimi - Komsomolskojės kaime vakaruose ir Ulus Kerto bei Selmentauzeno gyvenvietėse rytuose.

G. Aliochinas naujienų agentūrai ITAR-TASS sakė, jog Rusijos karinę operaciją gyvybiškai būtina užbaigti, kol pavasaris neatėjo į kalnus, kur vyksta didžiausi mūšiai.

"Vadinamoji "žaluma" gali labai apsunkinti banditų medžioklę, nes jie slepiasi kalnuotuose ir miškinguose rajonuose Čečėnijos pietuose", sakė karinis pareigūnas.

Rusijos pajėgos, paskelbusios apie plataus masto operacijos pabaigą, patiria vis naujų pralaimėjimų. Neseniai kad Grozno priemiestyje iš pasalų buvo nukauta 20 OMONo karių, Argūno tarpeklyje per kautynes kaimų apylinkėse žuvo 31 desanto karys.

Čečėnų kovotojų interneto svetainėje "kavkaz.org" pranešama apie nesiliaujančius mūšius Argūno tarpeklyje, kur, kaip teigiama, praėjusį savaitgalį žuvo 500 rusų karių. Taip pat pranešama, kad maištininkai antradienį per naktinį reidą sunaikino karinius patikrinimo punktus antrame pagal dydį Čečėnijos mieste Gudermese.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.