aA
A.Vidžiūno nuomone, ši parama akivaizdžiai atsispindi Prezidento penktadienio kalboje per televiziją, kur jis griežtai kritikavo Seimo veiklą bei Parlamento vadovybės veiksmus Rusijos atžvilgiu.

A.Vidžiūnui pritarė ir Seimo bei Tėvynės sąjungos vicepirmininkė Rasa Juknevičienė: "Suprantame, kad prieš rinkimus bandoma Prezidento instituciją įvelti į rinkimų kampaniją, bet tai jokiu būdu neišves mūsų iš pusiausvyros".

Liberalų sąjungos lyderis Rolandas Paksas, komentuodamas Prezidento kalbą, pabrėžė, kad ji buvo teisinga ir laiku: "Siekiant vidaus politikos tikslų negalima naudoti užsienio politikos. Ypač rinkimų kampanijai".

R.Pakso nuomone, valdančioji dauguma tokiais negražiais būdais bando prieš rinkimus mobilizuoti savo rinkėjus.

Centro sąjungos lyderis Romualdas Ozolas Prezidento kalbą pavadino aiškia ir kryptinga: "Ji visiškai atspindi susiklosčiusią situaciją šalyje, kai net Seimo dauguma pamatė ir iš pastarųjų veiksmų, galima sakyti, pripažino savo vykdomos politikos pralaimėjimą".

Pasak R.Ozolo, Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis primetė Seimui daugybę tokių dalykų, kurie jau ir iki šiol buvusį prastą Seimo vardą baigia galutinai sukompromituoti.

"Seimo dauguma užsiiminėja nereikšmingų ar grupuotėms svarbių pataisų svarstymais. Dar blogiau tai, kad Seimo pirmininkas nutarė atvirai konfliktuoti su Prezidentu, tuo kurdamas įtampą šalyje", - teigė R.Ozolas.

Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas pareiškė, kad V.Adamkus teisingai vertina šalyje susiklosčiusią padėtį.

"Užsienyje aiškinama, kad manęs reikia bijoti. Tokia politika veikia prieš Lietuvos valstybę", - teigė A.Paulauskas.

LDDP pirmininko pirmasis pavaduotojas Seimo narys Povilas Gylys kalbėjo, kad Prezidentas savo kalboje padėtį vertina teisingai, tačiau tai daro vėluodamas: "Propagandinį karą su Rusija Seimo dauguma pradėjo prieš kelias savaites, bet Prezidentūra atkakliai tylėjo, užuot tiksliai reagavusi į pareiškimus ir Rusijoje, ir Lietuvoje".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.