aA
Šiandien kompanija “Intel” pristatys tris naujas “Celeron” procesoriaus, veikiančio 633, 667 ir 700 MHz dažniais, versijas. Kompiuteriai su šiais procesoriais turėtų kainuoti mažiau nei 1000 JAV dolerių (4000 litų).
Procesoriai kainuos atitinkamai 138, 170 ir 192 JAV dolerius (552, 680 ir 768 litus).

Pristatyti spartesnius “Celeron” kompanija ketino dar balandžio mėnesį, tačiau pristatymas buvo atidėtas išsigandus per didelės procesorių paklausos, kurios kompanija nebūtų sugebėjusi patenkinti.

Šiandien kompiuterius su naujaisiais “Intel” procesoriais jau pristatys ir kompanijos “Dell” bei “Micron”. Dėka atidėto procesorių pristatymo “Intel” spėjo gamintojus aprūpinti pakankamu jų kiekiu.

Praėjusią savaitę su “Celeron” konkuruosiančius procesorius “Duron” pristatė ir kompanija AMD. Tačiau nors “Amazon.com” interneto aukcionuose jau siūlomi kompiuteriai su “Duron”, firminiai kompiuteriai pasirodys tik kitą mėnesį.

“Insight 64” analitikas Nathanas Brookwoodas teigia, jog “Duron” yra pranašesni už “Celeron”, kadangi pastarieji tėra paspartinti senesni procesoriai, kai tuo tarpu “Duron” yra visiškai nauji gaminiai. “Duron” veikia su spartesne sistemos magistrale bei turi daugiau spartinančiosios vidinės atminties.

Tačiau “Duron” turi ir keletą trūkumų – šiems procesoriams reikia specialių pagrindinių plokščių, kai tuo tarpu spartesni “Celeron” gali būti statomi į jau masiškai gaminamas pagrindines plokštes.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.