aA
A. Gore nugalėjo B. Bradley 12-oje iš 16-os antradienį įvykusių pirminių rinkimų bei partinių susirinkimų. Jis pelnė palankumą daugumos iš 1 315 delegatų, kurie vėliau balsuos už jį, skiriant partijos kandidatą į prezidentus. Tapęs demokratų kandidatu, lapkričio mėnesį vyksiančiuose prezidento rinkimuose A. Gore greičiausiai varžysis su respublikonu Teksaso gubernatoriumi George W. Bushu (Džordžu Bušu) jaunesniuoju.

"Mano draugai, ši diena ne veltui vadinama "superantradieniu"", sakė A. Gore jį sveikinusiems rėmėjams per pergalės mitingą Tenesio valstijoje. Jis negailėjo pagyrų B. Bradley, kuris artimiausiomis dienomis turėtų pasitraukti iš kovos.

A. Gore nugalėjo B. Bradley Kalifornijoje, Niujorke ir Ohajuje - trijose valstijose, kuriose buvo varžomasi dėl didžiausio delegatų skaičiaus. Jis pranoko B. Bradley net Misūrio valstijoje, kur šis buvęs senatorius ir profesionalaus krepšinio žvaigždė gimė ir užaugo.

Remiantis neoficialiais CNN duomenimis, A. Gore užsitikrino 1 294 delegatų balsus, o B. Bradley - 380 balsų. Tad A. Gore gerokai priartėjo prie magiškojo 2 168 delegatų skaičiaus, būtino užsitikrinti savo partijos nominaciją.

"Jis laimėjo, aš pralaimėjau", paprastai pareiškė B. Bradley per mitingą Niujorke. "Rytoj aš pasikonsultuosiu su rėmėjais visoje šalyje, kad sužinočiau jų nuomonę ir gaučiau patarimą, ir netrukus paskelbsiu savo planus", sakė kandidatas.

Pradinis balsų skaičiavimas rodo, kad Niujorke A. Gore nugalėjo B. Bradley santykiu 2-1, Ohajuje - 3-1, o Džordžijoje - 4-1. Be to, A. Gore iškovojo tvirtas pergales Merilende ir Šiaurės Dakotoje, taip pat Masačūsetse, Meine, Vermonte, Konektikute ir Rod Ailende.

Rezultatų iš Vašingtono, Havajų, Aidaho ir Amerikos Samojos buvo laukiama anksti trečiadienio rytą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.