aA
Penktadienį Italijoje mirė legendinis bankininkas Enrico Cuccia (Enrikas Kučija) - mįslinga asmenybė, daugiau kaip pusę šimtmečio dominavusi Italijos finansų pasaulyje. Jis sulaukė 92 metų.
Po jo mirties Italijos finansų pasaulio centre atsirado vakuumas, ir galingam jo įkurtam prekybos bankui "Mediobanka" ryškėja didelės ateities galimybės. Šis 1946 metais įkurtas bankas tapo gyvybiškai svarbiu pokario Italijos pramonės atkūrimui.

Pasklidus žiniai apie E. Cuccia mirtį, "Mediobanca" akcijos pakilo net aštuonis procentus. Prieš vidurdienį jų kursas buvo pakilęs daugiau kaip penkis procentus.

"Dabar aišku, kad "Mediobanca" galaktikoje atsivėrė visos galimybės diskusijoms", pareiškė vienas makleris.

E. Cuccia uoliai saugojo savo privatų gyvenimą ir niekad nedavė interviu spaudai. Jis sukūrė kapitalo investicijų į geriausias Italijos bendroves sistemą, kurios centre buvo jo bankas. Šio tinklo dėka jis tapo pačiu įtakingiausiu asmeniu Italijos finansų pasaulyje.

Bankininkų pranešimais, E. Cuccia mirė ankstų penktadienio rytą netoli Milano esančioje Monsino ligoninėje. Jo sveikata jau kurį laiką šlubavo. Balandžio mėnesį E. Cuccia kelias savaites praleido ligoninėje dėl kvėpavimo sutrikimų.

E. Cuccia mirtis reiškia ištisos epochos pabaigą, pareiškė finansininko biografijos autorius Fabio Tamburini (Fabijus Tamburinis).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.