aA
Pablogėjus žydu genocidu kaltinamo Aleksandro Lileikio sveikatos būklei, Vilniaus apygardos teismas penktadienį nutraukė vaizdo konferenciją ir iki antradienio atidėjo jo baudžiamosios bylos nagrinėjimą. Iki to laiko teismas prašys gydytojų nustatyti, ar teisiamojo sveikatos būklė leidžia toliau tęsti posėdžius.
Penktadienį, praėjus 20-čiai minučių nuo posėdžio pradžios, jį teko nutraukti, nes teisiamasis pasijuto blogai ir prie jo budintys medikai nutarė atlikti širdies elektrokardiogramą.

93 metų A. Lileikis, pradėjus bylos nagrinėjimą, silpnu balsu atsakė į teisėjo klausimus apie asmens tapatybę - pasakė savo vardą, pavardę bei tai, kad yra gimęs Lietuvoje.

Ligotas teisiamasis su kompresu ant galvos proceso metu gulėjo lovoje.

Nepagydomomis ligomis sergantis ir dėl to į teismo posėdį atvykti negalintis 93 metų teisiamasis su proceso dalyviais bendravo garso ir vaizdo ryšio priemonėmis iš buto Teatro gatvėje Vilniuje, kuriame jis gyvena.

Tai precedento Lietuvos teismų praktikoje neturintis atvejis, kai vaizdo konferencijos ryšys naudojamas teismo proceso metu.

Jau pirmosiomis vaizdo konferencijos minutėmis prie A. Lileikio budintys medikai matavo jo kraujospūdį, buvo girdėti dukters žodžiai "tėte, ar jums bloga?".

Atlikus elektrokardiogramą, gydytoja kardiologė reanimatologė teismui pranešė, kad teismo posėdžio tęsti negalima, nes padidėjo A. Lileikio kraujospūdis, jam labai skauda galvą, jis yra mieguistas, jį pykina, ir tokią reakciją greičiausiai sukėlė psichologinę įtampa.

Ekrane buvo matyti, kad lovoje gulinčio teisiamojo kūnas trūkčioja.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.