aA
Lietuvos į Europos Komisiją deleguotas Algirdas Šemeta, pretenduojantis gauti mokesčių, muitų sąjungos, audito ir kovos su sukčiavimu eurokomisaro portfelį, kitą savaitę prisistatys Europos Parlamento (EP) Biudžeto kontrolės komitete.
Kandidatą į eurokomisarus A.Šemetą vertins Europos Parlamento komitetas
Algirdas Šemeta
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Pirmadienį Europos Parlamente prasideda klausymai, kurių metu atitinkami komitetai įvertins 26 kandidatų į eurokomisarus pasirengimą eiti šias pareigas. A.Šemetos klausymai numatyti antradienį.

Klausymų metu kandidatai atsako į EP narių klausimus iš savo atsakomybės srities, o komitetų pateikti įvertinimai nagrinėjami Pirmininkų sueigoje, kurią sudaro Parlamento pirmininkas, frakcijų pirmininkai ir Komitetų pirmininkų sueiga. Įvertinęs komitetų išvadas, sausio 26 dieną EP balsuos dėl naujos sudėties Europos Komisijos.

Buvęs Lietuvos finansų ministras A.Šemeta Europos Komisijoje dirbs antrą kadenciją, senojoje jis birželį pakeitė prezidente išrinktą Dalią Grybauskaitę, iš jos perėmęs už ES biudžetą ir finansinį programavimą atsakingo eurokomisaro portfelį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.