aA
Seimo viešbučio butus planuojama leisti išsipirkti jame gyvenantiems esamiems ir buvusiems Seimo kanceliarijos darbuotojams, skelbia LNK „Žinios“. Vilniaus Fabijoniškių rajono daugiabutyje 39 butai priklauso Seimui. Dalis butų privatizuoti jau seniau. Prieš 20 metų šis namas buvo skirtas Atkuriamojo Seimo nariams apgyvendinti, tačiau pastačius Seimo viešbutį Gedimino prospekte, šiame name butus išsinuomojo Seimo kanceliarijos darbuotojai. Už buto nuomą jie moka iki 100 litų.
Norima leisti nuomininkams išsipirkti Seimo viešbučio butus
© LNK

Seimas vadinamąjį viešbutį nusprendė parduoti. Skelbiama, kad jis bus perduotas Turto bankui, tačiau Seimo kanceliarija ieško galimybių, kaip legaliai butus galėtų privatizuoti juose daug metų gyvenantys esami ir buvę Seimo kanceliarijos darbuotojai.

Seimo viešbutyje gyvenantis Vidaus reikalų ministerijos generalinis inspektorius Julius Jasaitis, paklaustas, ar norėtų išsipirkti butą, jei būtų sudarytos tokios galimybės, atsakė:

„Aš nežinau. Nežinau, kokiom kainom. Nežinau, ar turėsiu pinigų“, – sakė jis.

Kiti Seimo viešbučio gyventojai žurnalistams nepanoro atidaryti durų.

„Be abejo būtų ir žmogiška, ir teisinga, ir, manau, iš teisinės pusės galima bus pagrįsti, kad būtent tie žmonės, kurie gyvena 20 metų (tame name – red. past.), jie turi ir moralinę, ir teisinę galimybę išsipirkti“, – sako Seimo kancleris Jonas Milerius.

Pasak kanclerio, išsipirkti butus turėtų teisę ir tie nuomininkai, kurie jau nebedirba Seime.

Tačiau butų privatizuoti negalės nauji namo gyventojai. Už gautus pinigus privatizavus butus ir pardavus poilsines planuojama remontuoti Seimo senųjų rūmų bendrąsias patalpas ir komunikacijas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.