aA
Prezidentas Hugo Chavezas pareiškė, kad JAV karo lėktuvas penktadienį buvo įskridęs į Venesuelos oro erdvę, ir tvirtino, kad šie "provokaciniai veiksmai" vyko su JAV ir Nyderlandų vyriausybių žinia. JAV šios kaltinimus neigia.
Hugo Chavezas
Hugo Chavezas
© Reuters/Scanpix

H.Chavezas sakė nurodęs dviem naikintuvams F-16 perimti kovos su povandeniniais laivais ir žvalgybos lėktuvą "P3 Orion", atskridusį į Venesuelos oro erdvę iš Nyderlandams priklausančių Antilų.

Pasak Venesuelos prezidento, du kartus pažeidęs šalies oro erdvę ir Venesuelos karo lėktuvų F-16 lydimas JAV lėktuvas grįžo į Kiurasao.

"Mes esame pasirengę ginti Venesuelos suverenumą... Mes kaltiname Junginių Valstijų ir Olandijos vyriausybes provokacinių veiksmų prieš Venesuelą, kad išprovokuotų dingstį puolimui prieš Venesuelą", - kalbėjo H.Chavezas.

Tuo tarpu JAV pajėgų Pietų vadovybė tvirtino jog joks JAV karo lėktuvas penktadienį nepažeidė Venesuelos oro erdvės.

"Mes laikomės principo - neskraidyti kurios nors valstybės oro erdvėje iš anksto su ja nesutarę", - sakoma Pietų vadovybės pranešime.

Nyderlandai taip pat atmetė tuos kaltinimus, kuriuos užsienio reikalų ministras Maxime'as Verhagenas pavadino "neobjektyviais, nepagrįstais ir fantastiškais".

Gruodį H.Chavezas kalbėjo, kad JAV kariškiai naudoja Nyderlandų salas Arubą, Bonairę ir Kiurasao bazėmis galimai atakai prieš Venesuelą. Ir tada Nyderlandai tokius kaltinimus neigė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.