aA
Vis didėjančioje bedarbių armijoje yra ir buvęs Lietuvos darbo biržos (LDB) vadovas Vidas Šlekaitis. Atleistas iš pareigų jis darbo neranda jau devynis mėnesius. Septyniolika metų LDB vadovavęs V.Šlekaitis (58 m.) pastaruoju metu gyvena iš bedarbio pašalpos, rašo "Lietuvos rytas".
Buvęs Darbo biržos vadovas jau 9 mėnesius neranda darbo
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Tuo tarpu prieš Kalėdas atsistatydinęs buvęs "Sodros" vadovas Mindaugas Mikaila (53 m.) kol kas kreiptis pagalbos į Darbo biržą neketina.

V.Šlekaitis iš LDB direktoriaus pareigų buvo atleistas pernai kovą. Tuometis socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys jam tokią bausmę skyrė už esą aplaidžiai atliktas pareigas.

Nesutikęs su tokiu sprendimu V.Šlekaitis kreipėsi į teismą ir iki šiol bylinėjasi su ministerija.

Netrukus nereikalinga tapo ir LDB pavaldžioje įstaigoje dirbusi V.Šlekaičio žmona Irena.

Buvęs direktorius su žmona gyvena Vilniuje, bet LDB klientu nutarė tapti Alytuje, kur susirasti darbą kur kas sunkiau nei sostinėje.

V.Šlekaitis bendrauti su žurnalistais nesutinka.

"Jis jaučiasi sveikas ir laimingas", - apie šią savaitę gimtadienį šventusį vyrą kalbėjo buvusio LDB vadovo žmona.

Tuo tarpu "Sodros", iš kurios biudžeto mokamos pašalpos bedarbiams, buvęs vadovas M.Mikaila kol kas poilsiauja.

"Atsistatydinau prieš pat šventes, todėl pradėti ieškoti darbo neturėjau kada", - tvirtino buvęs aukštas valstybės tarnautojas.

Jis kol kas neketina kreiptis į LDB ir darbą bandys susirasti savarankiškai. Pasitraukusiam savo noru M.Mikailai bedarbio pašalpa nepriklauso.

Šiemet maksimali pašalpa sumažinta iki 650 litų.

Buvęs "Sodros" vadovas negavo ir išeitinės kompensacijos. Šiuo metu jis gyvena iš pinigų, išmokėtų už nepanaudotas atostogas, turi santaupų.

"Daugelis į Darbo biržą dabar žiūri kaip į pašalpų šaltinį. Tačiau pagrindinė šios įstaigos funkcija - padėti žmogui susirasti darbą. Turiu ne tik galvą, bet ir rankas. Nebijau bet kokio darbo", - tvirtino maždaug šešerius metus Valstybiniam socialinio draudimo fondui vadovavęs M.Mikaila.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.