aA
Olandijoje iš gatvės plėšikų ir vagišių reikia atimti jų sportbačius ir taip juos pamokyti apie jų nusikaltimų daromą žalą, pareiškė Amsterdamo meras.
Kovoje su vagišiais – netradicinės priemonės
© A.Didžgalvio nuotr.

Jobui Cohenui nerimą kelia tai, kad tradiciniai įstatymai ir tvarka nepadeda susidoroti su apiplėšimų banga, kurios aukomis dažniausiai tampa smulkus verstas ir gyventojai.

„Tikrai turime išmėginti kažką naujo, kad sumažintume apiplėšimų skaičių. Akivaizdu, kad turime rasti naujų metodų tendencijai pakeisti. Prabangių plėšikų batų konfiskavimas gal ir skamba kvailai, tačiau tai gali būti veiksminga“, - dienraščiui „De Telegraaf“ kalbėjo meras.

Amsterdamo meras, taip pat vadovaujantis ir miesto policijai, nurodė pareigūnams su plėšikais elgtis taip pat, kaip ir su organizuotų nusikalstamų grupuočių nariais, ir konfiskuoti jų turtą.

„Jei jie neturi nieko brangaus, tuomet reikia konfiskuoti „Nike“ sportinius batelius, kuriais jie puikuojasi. Turime daryti bet ką, kad sumažėtų vagysčių skaičius“, – kalbėjo J. Cohenas.

Ypač didelį susirūpinimą miesto vadovui kelia 11 proc. išaugusių apiplėšimų namuose skaičius, mat nusikaltėlių nebedomina tradiciniai, gerai apsaugoti taikiniai, tokie kaip degalinės ar bankai.

„Dabar iš narkotikų prekeivių ir gangsterių konfiskuojame „Prosche“ mašinas ar jachtas. Meras tenori pasakyti, jog su gatvių vagišiais ir plėšikais turėtų būti elgiamasi taip pat“, – teigė atstovas spaudai.

www.lrt.lt